SITEMAP |
       
 
 
 
   
 
 
 
Presoterapija
 

U studiju In Balance limfna drenaža se sprovodi aparatom GREEN PRESS 8, slovenačke firme ISKRA MEDICAL.

Značaj limfe i limfnog sistema

Kako će organizam da se izbori sa bolešću zavisi od imuniteta, a on se „krije“ u limfnom sistemu. Limfni sistem je brana svim bolestima, grana se po celom organizmu, a mrežu odbrane čine limfa, limfni sudovi, limfne žlezde, i limfni organi - krajnici, slezina, koštana srž.

Limfa, koja na latinskom znači "kraljica vode", je bezbojna tečnost  koja se sastoji od plazme i belih krvnih ćelija. Nastaje kao proizvod ćelijskog metabolizma koji se putem limfnih sudova i limfnih žlezda prenosi dalje u krvotok. Prolaskom limfe kroz limfne čvorove uklanjaju se štetne materije i bakterije koje su dospele u limfu, a sami limfni čvorovi su presudni kada je u pitanju celokupan imunitet organizma, jer se u njima stvaraju ćelije imunog sistema.

Limfnom drenažom budimo limfni sistem. Limfni sistem je dodatni put kojim tečnost iz međućelijskog prostora može oticati u krv. Najvažnije je da limfni sudovi iz tkivnih prostora mogu odnositi belančevine i velike čestice, koje se ne mogu otkloniti direktnom apsorpcijom u kapilarnu krv. To uklanjanje belančevina iz tkivnih prostora izuzetno je važna funkcija, bez koje bismo umrli za 24 časa! Tako se postiže detoksikacija organizma, poboljšava se imunitet, regeneracija tkiva, smanjenja otoka, bolova...

Efekti limfne drenaže

  • efikasna detoksikacija organizma
  • poboljšanje venske cirkulacije posebno kod proširenih vena i problema sa kapilarima
  • prevencija i ublažavanje hipostatičkih otoka na nogama
  • otklanjanje tegoba kod "umornih, teških nogu"
  • bolja ishrana i regeneracija tkiva
  • prevencija pojave i otklanjanje celulita
  • poboljšanje stanja imunološkog sistema

 

Primena limfne drenaže

Limfna drenaža se sprovodi u seansama od 45 minuta do sat vremena (retko kada u dužim vremenskim intervalima) u ciklusu od 10 dana. Prvi dan ne bi trebalo da traje duže od 20 minuta. U ciklusu tretmana potrebno ju je sprovoditi svaki dan, a kod ozbiljnih zastoja limfe čak  i dva puta dnevno. Uz limfnu drenažu dobro je uključitii druge metode podsticanja  cirkulacije (masaža, ultrazvuk, elektrostimulacija, vežbe...)

Zanimljivosti 

Još 1912. Alexis Carrel primio je Nobelovu nagradu za uzgajanje živih ćelija. Metoda limfne drenaže zasniva se na njegovom istraživanju u kojem je uzgajao ćelije pilećeg srca. Ćelije su mogle večno da žive hraneći se sokom iz limfnih sudova. Carrel je dokazao da zdravlje zavisi od limfne cirkulacije, da je limfna stagnacija razlog degeneracije i smrti ćelija, odnosno da se u limfnoj cirkulaciji skriva "eliksir" mladosti i života.

 
 
 
Usluge